7 de junio de 2012

Fiesta en Reús (Cataluña)Del 7 al 10 Juni 2012. Gaudí


CATALUÑA

        CATALUÑA está formada por las provincias de Girona, Lleida, Barcelona y Tarragona. 

REUS es una ciudad que pertenece a Tarragona y donde nacio y vivio sus primeros años Gaudi

REUS (TARRAGONA)

Festividad del Corpuse en Reus (Tarragona)
EL Jueves (día de Corpus) hay multidud de actividades para los niños; la Mulassa y los Gigantes, que recorren por la mañana y por la tarde las principales calles de la ciudad e invitan a comer la tradicional coca con cerezas.

También se puede admirar el tradicional “ou com balla”, el huevo que baila sin cesar sobre el chorro de una fuente convenientemente adornada para la ocasión de plantas y flores. El “ou com balla” se puede apreciar desde el Jueves al Domingo.
El Domingo tiene a las 19:30 horas lugar la procesión de Corpus, precedida de los principales elementos festivos.


A partir de aquí la información la he obtenido de la web abajo puesta.

Más información:
  www.reus.cat

Dijous (Jueves) , 7/06/2012
Inici dels actes de la festivitat de Corpus amb la ballada dels Gegants i la Mulassa a la plaça del Mercadal
Ballada de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles.
La ballada dels Gegants i la Mulassa, a la plaça del Mercadal, per a tots els infants de els escoles de la ciutat ha donat el tret de sortida als diferents actes que se celebren per la festivitat de Corpus. Aquest matí, els més petits han pogut gaudir de la festa mentre menjaven la típica coca amb cireres.
La plaça del Mercadal es tornarà a omplir aquesta tarda,a les 19:00 h, amb una nova ballada dels Gegants i la Mulassa al so de la música de les gralles per a tots els públics, on es podrà tornar a degustar la coca amb cireres.
Durant tot el dia d’avui i fins diumenge, de les 10:00 h a les 13:00 h, i de les 17:00 h a les 20:00 h, l’atri de Sant Sebastià, a la plaça del Castell acollirà un dels elements característics de Corpus, l’Ou com balla.
Actes de Corpus del cap de setmana
Dissabte  (Sábado)– Els Bous de Foc
10.30 h a la plaça del Mercadal, ballades de la Mulasseta i dels Gegants petits per a tots els infants.
12.00 h, des del Campanar de la Prioral, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
18.30 h, pels carrers del Nucli Antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.
21.30 h, a la plaça del Mercadal, actuació dels Bous de Foc, aquest és nou acte recorda les antigues pràctiques festives dels bous de foc al nostre país, bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta
Diumenge (Domingo)– La Processó de Corpus
10.00 h, des del Campanar, Toc de Festa, que anunciarà la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat.
De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
12.30 h, a la Prioral de Sant Pere, celebració de la missa.
18.30 h, a la Prioral de Sant Pere, ofici religiós, concelebració de la missa.
18.45 h, des de l’Ajuntament, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
19.30 h, Professó de Corpus. Toc General de Festa. Professó encapçalada pels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Seguiran el seguici religiós amb la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut es podran veure catifes de flors. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
20.45 h, a la plaça del Mercadal, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.

 El patrimoni històric: el record del passat. 

**** Fotos oficiales del ayuntamiento y toda la información también

Església Prioral de Sant Pere
Església Prioral de Sant Pere
Teatre Fortuny
Teatre Fortuny
Centre de Lectura
Centre de Lectura
Palau Bofarull
Palau Bofarull

La Ruta Gaudí.
Reus ciutat de naixement d’Antoni Gaudí, encara conserva alguns indrets que el geni va freqüentar durant els setze anys en què hi va viure abans de marxar cap a Barcelona o que van estar relacionats amb la seva vida. Si voleu descobrir aquests espais, us proposem seguir aquesta empremta de Gaudí a Reus.                 Gaudí Centre
Gaudí Centre
Datos de mapa ©2012 Tele Atlas - Términos de uso
Mapa
Satélite
Pl. Mercadal, 3
Situat en ple centre històric de la ciutat, el Gaudí Centre és un nou espai d’interpretació que permet al públic de totes les edats descobrir la formació del seu geni creatiu i entendre de forma didàctica els secrets de la seva arquitectura. A través de múltiples recursos (audiovisuals, maquetes interactives, escenografies, objectes personals...) els visitants s’endinsen en el món de Gaudí d’una forma participativa, obrint els sentits i la ment a noves experiències.

Casa natal i escultura

Casa natal i escultura
Datos de mapa ©2012 Tele Atlas - Términos de uso
Mapa
Satélite
Carrer de Sant Vicenç, 4
En aquesta casa va néixer l’arquitecte Antoni Gaudí el dia 25 de juny de 1852 i hi va viure durant la seva infància i joventut a Reus. Era la casa dels seus pares, Francesc Gaudí i Serra i Antònia Cornet Bertran. Una placa de considerables dimensions recorda la residència de Gaudí en aquest indret.
En aquest indret també hi havia la caldereria del seu avi matern. La casa natal d’Antoni Gaudí és privada i no es pot visitar. A prop de la casa, a la confluència dels carrers de Santa Anna i de l’Amargura, es troba l’escultura “Gaudí nen” obra d’Artur Aldomà de l’any 2002, que representa a l’arquitecte jugant durant la seva infantesa. L’escultura va ser l’homenatge de la ciutat de Reus al seu cèlebre arquitecte, és de bronze, d'1,10 metres, situat en un banc on hi descansa l'adolescent Gaudí jugant amb unes boles daurades amb efecte rotatori.

Església Prioral de Sant Pere

Església Prioral de Sant Pere
Datos de mapa ©2012 Tele Atlas - Términos de uso
Mapa
Satélite
Plaça de Sant Pere, s/n
El dia 26 de juny de 1852 Antoni Gaudí fou batejat en aquesta església. Aixecada al S.XVI. D’acord al que apareix al Llibre de Baptismes de la Prioral, l’arquitecte va rebre els noms d’Anton, Placido i Guillem, i consta que havia nascut a dos quarts de deu del matí del dia anterior. En aquesta mateixa església Antoni Gaudí també hi va rebre la confirmació l’any següent, el dia 10 de setembre de 1853, com consta al llibre de confirmacions d’aquell any.
El campanar és un dels elements més emblemàtics de l’església prioral de Sant Pere, i d’ell en parla Gaudí com a model de campanar que comparteix l’ús religiós amb el civil, com a punt de guaita. A més d’aquest esment del campanar, cal dir que Gaudí va recrear el disseny de la seva escala interior, una escala helicoïdal amb l’eix buit, a les escales d’accés als campanars de la Sagrada Família, tal com recull l’arquitecte César Martinell a la monografia que va escriure sobre l’arquitecte.
L’entrada a l’església prioral de Sant Pere és lliure.

IES Salvador Vilaseca

IES Salvador Vilaseca
Datos de mapa ©2012 Tele Atlas - Términos de uso
Mapa
Satélite
Carrer de Misericòrdia, 12
Antoni Gaudí va realitzar cinc cursos en aquest antic convent franciscà, construït a finals del segle XV, amb reatauració del segle XVIII i que en els successos en què va ser cremat, l'amy 1853, va ser cedit a l'Ajuntament de Reus. Des d'aleshores fins al 1858 va ser un centre d'instrucció pública dirigit per l'ordre dels Escolapis. El 1870 va passar a ser un col·legi d'ensenyament regentat per les Escoles Pies.

Santuari de Misericòrdia

Santuari de Misericòrdia
Datos de mapa ©2012 Tele Atlas - Términos de uso
Mapa
Satélite
Plaça del Santuari de Misericòrdia, s/n
Un altre dels lligams que Gaudí tenia amb Reus era la devoció que professava a la Mare de Déu de Misericòrdia, patrona de la ciutat, com demostra el fet que participés en diferents ocasions en les peregrinacions que es realitzaven al Santuari. D’entre elles, destaca especialment la seva participació a la peregrinació de l’any 1900, què va tenir una significació especial. Per aquesta ocasió Gaudí va dissenyar l’estendard que va portar el grup de reusencs que residien a Barcelona, i que es va cremar durant la Guerra Civil, l’any 1936. Aquest estendard tenia una pintura realitzada per l’artista Aleix Clapés, amb una representació de la Mare de Déu de Misericòrdia i amb la imatge de la pastoreta que havia rebut l’aparició, Isabel Basora.
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario